Matematik

Funktionen med ét nulpunkt

28. januar 2009 af Lützen (Slettet)

Hej.

Jeg skal udregne at funktionen f(x) = x^3 - x^2 + 2x - 2 kun har et nulpunkt, ved hjælp af fortegnet for differentialkvotienten.

jeg har udregnet den til f'(x) = 3x^2 - 2x + 2 og fået diskriminanten til -20.

jeg forstår derfor ikke hvorfor der er et nulpunkt, da jeg har lært at der ingen nulpunkter hvis d er under nul.

Nogen der kan hjælpe ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

 #0: Du har ved hjælp af f'(x)=0 vist, at funktionen ikke har nogle vendetangenter og dermed kun kan skære x-aksen et sted.


Svar #2
28. januar 2009 af Lützen (Slettet)

okay, tror godt jeg forstår det nu ! :) tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. januar 2009 af richterklanen (Slettet)

Da f '(x) ingen nulpunkter har, så er f(x) enten voksende eller aftagende. Da Vm(f) = R, så har f(x) = 0 netop en løsning.    


Skriv et svar til: Funktionen med ét nulpunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.