Matematik

Bevis for loaritmiske formler

31. januar 2009 af Promilla88 (Slettet)

Ud fra additonsmlerne.

Først har man

cos(u+v)=cos(u) cos(v)- sin(u) sin(v)  Under der står der

Cos(u-v)=cos(u) cos(v) +sin(u) sin(v)  Så er det så lagt sammen eller noget til

cos(u+v)=cos(u-v)= -2sin(u) sin(v)

Spørgsmålet er så, hvordan kommer det resultat frem?

Når man kører den videre skal man sætte u+v = x   og  u-v = y

Og sætte det ind i formelen

cos(x)-cos(y)= -2sin½(x+y) sin½(x-y)    Den del forstår jeg så godt.

(der sker det samme med sinus additionen, men når jeg bare har fået cosinus additionen regnet ud, burde sinus gi sig selv)


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2009 af mathon

se


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. januar 2009 af richterklanen (Slettet)

Hvad er dit problem?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. februar 2009 af mathon

mindre korrektion


Skriv et svar til: Bevis for loaritmiske formler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.