Matematik

simpel stykke, men alligvel svær.

01. februar 2009 af JensenBoldsen (Slettet)

jeg er igang med en matematik stykke.

den er meget simpelt synes jeg selv, men ville høre om jeg gøre det rigtigt.

her er opgaven:

En kvadratisk græsplæne side er 20 m. Gennem plænen er der anlagt to lige brede stier. der står vinkelret på hinanden og er parralle med siderne; dvs stierne krydser hinanden.

Hvor brede er stierne, når deres samlede areal udgør 19 % af hele græsplænens areal på 20x20 m2

Jeg har fået det her:

19/20x20 m2*100= 4,75 m2

er det rigtig nok?:)
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. februar 2009 af addictxx (Slettet)

Ja, det er rigtigt nok.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. februar 2009 af dnadan (Slettet)

Nu har du beregnes, hvor meget stiernes samlede areal må være, du mangler at bestemme stiernes bredde.


Svar #3
01. februar 2009 af JensenBoldsen (Slettet)

dnadan:
 

Skal jeg finde forskellen af de 2 arelaer eller?


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. februar 2009 af dnadan (Slettet)

Nej, du bliver bedt om at bestemme bredden af stierne, længden kendes allerede(hvad er den?) og husk, at de krydser hinanden (hvor arealet af denne netop er b*b)


Svar #5
01. februar 2009 af JensenBoldsen (Slettet)

Altså:

Stinernes samlede areal udgør: 4,75 m2 ud af 400.

Længden må være 20 m.

så er det. 20 * 4,75 eller?


Svar #6
01. februar 2009 af JensenBoldsen (Slettet)

Jeg tror det jeg skrev lige før var forkert!

Så skal jeg sige: 20/4,75.. er slet ikke sikkert


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. februar 2009 af dnadan (Slettet)

Nej, og det samlede areal lyder forkert:

Arealsti=Arealplæne*19%=20*20m2*19%=400m2*0,19=....

Lav en tegning og se, hvorledes arealet af stierne er givet, ud fra denne kan du bestemme bredden.


Svar #8
01. februar 2009 af JensenBoldsen (Slettet)

Arealsti=Arealplæne

Hvad betyder det:) sorry jeg spørger så meget.


Svar #9
01. februar 2009 af JensenBoldsen (Slettet)

Arealsti=Arealplæne*19%=20*20m2*19%=400m2*0,19= Det får jeg til at give 76

men kan ikke se sammenhængden.


Brugbart svar (0)

Svar #10
01. februar 2009 af Dynin (Slettet)

Kald stiens bredde b så har du at arealet af en sti er b*20 ... der er 2 stier så haves

b*20*2-b*b=76 (-b*b fordi de krydser hinanden)

løs denne ligning for b>0.


Svar #11
01. februar 2009 af JensenBoldsen (Slettet)

76

Hvad er det for et tal?

Er det stinerens areal?:)


Brugbart svar (0)

Svar #12
01. februar 2009 af Dynin (Slettet)

Ja

Du har dels

Arealsti=400*0,19=76 og

Arealsti=40b-b2, b>0

... dem sætter du lig hinanden og løser :-)


Svar #13
01. februar 2009 af JensenBoldsen (Slettet)

#12
Og det fik du ved at sige:

400*0,19= 76

Okay, vil prøve at løse ligningen selvom det ser lidt uoverskueligt ud.


Svar #14
01. februar 2009 af JensenBoldsen (Slettet)

Starter HELT forfra. har gjort mig selv forvirret:

Plænens areal: 20*20 m2= 400 m2

Stiens areal: 400*0,19= 76 m2

Nu skal jeg finde stiens bredde, og det jeg ved at sige:

Arealsti=400*0,19=76 og

Arealsti=40b-b2, b>0

... dem sætter du lig hinanden
 

Ikke?:)


Brugbart svar (0)

Svar #15
01. februar 2009 af Dynin (Slettet)

jo og løser ligningen


Svar #16
01. februar 2009 af JensenBoldsen (Slettet)

Dynin
du kender resultatet, så vi kan sammenligne dem omlidt.


Svar #17
01. februar 2009 af JensenBoldsen (Slettet)

400*0,19=76  40b-b2, b>0
 

Er det sådan du gerne vil have at de skal stilles op=


Brugbart svar (0)

Svar #18
01. februar 2009 af Dynin (Slettet)

nej ... 76=40b-b2 ... en andengradsligning hvor du ved at b>0 og b<20 ikk


Svar #19
01. februar 2009 af JensenBoldsen (Slettet)

76=40b-b2

så skal jeg flytte lidt rundt på dem. ikke?

altså:

b2-40b+76= 0, ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #20
01. februar 2009 af Dynin (Slettet)

ja


Forrige 1 2 3 Næste

Der er 42 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.