Fysik

Kastevidde, Haster virkelig virkelig meget!!!

05. februar 2009 af Jurlique_Q (Slettet)

Hej

Jeg har fået stillet spørgsmålet : Undersøg eksperimentelt, hvordan kastevidden L afhænger af vinkel α og/eller affyrringshøjden h.

Dette er i forbindelse med skråt kast forsøget. Jeg ved virkelig ikk hvad jeg skal svare, håber på et svar hurtigst muligt..

PÅ forhånd tak.

Ps. plot oploadet.

Vedhæftet fil: GRAF TIL OPGAVE.BMP

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

I dit sted (da du nu skal undersøge det eksperimentelt), så ville jeg gå ned i nærmeste legetøjsbutik og købe en legetøjspistol, der kan skyde med plastickugler. Så ville jeg fastgøre den i en lille skruestik i forskellige vinkler (pas på du ikke klemmer for hårdt, og lav forsøget indendørs, hvor de er vindstille). Så kan du sætte den i forskellige vinkler, måle dem og måle kastevidden. Prøv det 3-4 gange for hver vinkel du laver  og tag en gennemsnit, (det kan være 10 grader. 20 grader, 30 grader osv op til 80 grader.) Til sidst sammenligner du med formlen for kastevidden Kastevidden = (v0)2/g*sin(2θ). I den ligning bliver din eneste ubekendte begyndelseshastigheden v0, da du kender g og kan måle dig frem til vinklen θ.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. februar 2009 af mathon

for h = 0

L(φ) = (vo2/g)*sin(2φo)

kastevidden L er maksimal for
sin(2φo) = 1
dvs.
o = 90°

φo = 45°

hertil kommer
for h>0
                               L = (vo2/g) + √(2/g)*cos(φo)vo*√(h)

i
overensstemmelse med
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=637256

generelt

                          L(φ,h) = (vo2/g)sin(2φo) + √(2h/g)*cos(φo)vo


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Jeg glemte højden, der skal du finde h af ligningen h = (v0sin(θ)*t - ½*g*t2. Det betyder i praksis, at du skal måle tiden med et stopur, da du jo kender både vinklen og g. Få en til at hjælpe dig med at tage tid.


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. februar 2009 af mathon

φ = θ


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. februar 2009 af mathon

L(φ,h)  →  L(φo,h)


Skriv et svar til: Kastevidde, Haster virkelig virkelig meget!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.