Kemi

Opgave i kemi (hastighed)

05. februar 2009 af Quijote (Slettet)

For reaktionen 2NO(g) + O2(g) →  2NO2(g) fandt man, at hastigheden blev halveret, når koncentrationen af O2 blev halveret, mens hastigheden faldt til en fjerdedel, når koncentrationen af NO blev halveret. Opskriv et hastighedsudtryk for reaktionen. ???

Hvordan gør jeg det?

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2009 af dnadan (Slettet)

V=k*[NO]n*[O2]m

Det vides at:

½V=k*[NO]n*½[O2]m (1)

1/4V=k*½[NO]n*[O2]m (2)

Løs dette ligningsystem(del fx. (1)/(2) eller omvendt), hvorved n og m kan findes.

- Dette kaldes begyndelseshastighedsmetoden.


Svar #2
05. februar 2009 af Quijote (Slettet)

ahh.....tak og god vinterferie


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2009 af dnadan (Slettet)

#2  Det var da så lidt :-)

- Og det er nu ikke alle, som har en vinterferie :-) Men god ferie til dig :-)


Svar #4
05. februar 2009 af Quijote (Slettet)

# 3 Hehe, jamen fortsat go' aften og 1000 tak :)


Skriv et svar til: Opgave i kemi (hastighed)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.