Matematik

reducering og 2 grads polynomier

07. februar 2009 af VKXD (Slettet)

Hej.

´Har to opgave som jeg ikke kan forstå :( håber i kan hjælpe.

1..

2a(3b – 4a) + 3b(2b – a) a(2a – 3b) =
5ab – 8a2 + (5b2 – 3ab) (2a2 – 3ab) =
5ab – 8a2 + 5b2 – 3ab * 2a2 – 3ab =
5b2 – 16a2 + 5ab =
 er denne rigtig lavet ?

2.

Grafen for f(x) = ax2 + 4x + c har toppunkt i (-1,2).

a) Bestem  a og c
  Skal jeg tegne grafen og toppunktet, men hvordan finer jeg så a og c ?

Er virkelig forvirret  :/


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2009 af mathon

-b/(2a) = -1

-d/(4a) = (c-a(-b/(2a)2) = c-a*(-1)2 = 2
hvoraf:

b = 4
2a = b
-a + c = 2


Svar #2
08. februar 2009 af VKXD (Slettet)

jeg forstår ik helt hvordan du finder c og er opgaven med reucering rigtig :) ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. februar 2009 af mathon

2a = b = 4

a = 2

c = 2 + a = 2 + 2 = 4


Svar #4
11. februar 2009 af VKXD (Slettet)

Vil det sige, at punktet  2, som jo er y, kan skrives med formlen c = y+a


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. februar 2009 af mathon

                                  f(x) = ax2 + 4x + c = 2x2 + 4x + 4


Svar #6
13. februar 2009 af VKXD (Slettet)

Det forstår jeg godt, altså at 2 er a og 4 er c, men jeg vil godt have at du forklare mig hvordan du kommer frem til c'et.


Skriv et svar til: reducering og 2 grads polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.