Fysik

Hjælp til opgave - kraft og arbejde.

08. februar 2009 af Biochem (Slettet)

En flodpram trækkes af en hest, som påvirker den med kraften F=2000N. Trækkraften danner en vinkel v=30 grader med prammens bevægelsesretning. Hvor stort et arbejde har hesten udført på prammen, når denne har sejlet 1 km.?

Hvor stort et arbejde har gnidningsmodtsanden fra vandet udført på prammen?

Mit bud:

A=F·s·cos(θ) = 2000N·1000m·cos(30)=1732050,81 kj.

Til det andet spørgsmål melder jeg pas.

En der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Den er rigtig nok. Den anden: Gnidningskraften (friktionen) er μ*N = μ*m*g, som virker modsat bevægelsesretningen.


Svar #2
08. februar 2009 af Biochem (Slettet)

Jeg har ikke fået gnidningskoefficienten oplyst?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Nej, men det rokker ikke ved det principelle, arbejdet er -μmgS


Svar #4
08. februar 2009 af Biochem (Slettet)

Jamen skal man ikke have værdien for my opgivet, før man kan udregne gnidningsmodstanden??


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

jo, hvis du skal have en numerisk løsning, men jeg tror, du kan finde den på nettet (det er nok det, der lægges op til), ellers så brug μk=0,1, det er den kinetiske friktionskoeffecient, der gælder for en sneglat vej.


Skriv et svar til: Hjælp til opgave - kraft og arbejde.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.