Matematik

Funktion

09. februar 2009 af xchristiinex (Slettet)

I en skov plantes en bestemt type fyrretræer med en højde på 1,7 m. Til de er 15 år gamle, vokser træernes højde med 17,3 % om året.

a) Opstil en formle, der beskriver træernes højde som funktion af antal år efter udplantningen og forklar

b) Med hvor mange procent vokser træernes højde i løbet af 3 år ifølge modellen?


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. februar 2009 af Youngmann (Slettet)

Hvad har du selv overvejet?


Svar #2
09. februar 2009 af xchristiinex (Slettet)

Jeg begyndte med en slags kapitalfremskrivning,

hvor jeg sagde: Tår = a*(1+0,173)

hvor a = antal år efter træerne er blevet plantet.

men så har jeg jo ikke deres højde fra starten med?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. februar 2009 af Isomorphician

#2

Hvordan ser kapitalfremskrivningsformlen ud?


Svar #4
09. februar 2009 af xchristiinex (Slettet)

Kn = K0(1+r)n


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. februar 2009 af Isomorphician

Hvad svarer startværdien til i din opgave?

Hvad svarer renten til i din opgave?

Hvad svarer terminen til i din opgave?


Svar #6
09. februar 2009 af xchristiinex (Slettet)

okay.

jeg har fundet frem til formlen:

Kn = 1,7(1,173)n

nu skal jeg så finde ud af, hvor mange procent stigningen er, når der er gået 3 år, altså:

Kn = 1,7(r)n

Hvordan finderjeg ud af det?


Brugbart svar (1)

Svar #7
09. februar 2009 af Isomorphician

1+r = 1,1733, isoler r.


Svar #8
09. februar 2009 af xchristiinex (Slettet)

okay, mange tak :)


Skriv et svar til: Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.