Matematik

formel

10. februar 2009 af anden2670 (Slettet)

hej.. er der nogen der ved hvad for en formel man skal bruge når spørgsmålet lyder sådan her..

Efter den sidste indbetaling besluttede jakobsen at få udbetalt saldoen som et fast beløb hvert år i de efterfølgende 10år. Renten er uændret 4% p.a.

hvor stort et årligt beløb kunne jakobsen hæve hvert år i de efterfølgende 10 år?

hans beløb på kontoen er 546620,48kr.

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2009 af Booklover (Slettet)

Kan du måske anvende formlen:

K = Ko * (1 + r)n

?


Svar #2
10. februar 2009 af anden2670 (Slettet)

det vil give et tal på 809132,31. og er det ikke en renteformel? jeg skal bruge en formel for hvor meget han kan hæve om året i 10år ud af de 546620,48 med en rente på 4%

men tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. februar 2009 af mathon

     kapitalværdi efter 10 terminer                 værdien af 10 udbetalinger á y kr
              546.620,48*1,0410              =                  (y/0,04)*[1,0410 - 1]

                    y = 546.620,48*1,0410*0,04/[1,0410 - 1] = 67.393,36


Svar #4
10. februar 2009 af anden2670 (Slettet)

mange tak for hjælpen:)


Skriv et svar til: formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.