Matematik

Beregning af skæringspunkt

10. februar 2009 af Frederlk (Slettet)

Hej. hvordan beregner jeg skæringspunktet ved disse 2 funktioner

0,333x + 2

- 0,5x + 8

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2009 af Isomorphician

hvis der står:

y = 0,333x + 2

og

y = -0,5x + 8

sætter du dem lig hinanden:

0,333x + 2 = -0,5x + 8, og isolerer x.

Når du har isoleret x, kan du indsætte x-værdien i en af de oprindelige ligninger og finde y-værdien.


Svar #2
10. februar 2009 af Frederlk (Slettet)

OK

- Hvad mener du med at isolere x, er virkelig dårlig til matematik

Jeg har gjort således, men jeg tror ikke det er korrekt.

0,333x+0,5x=8+2

0,833x=10

10/0,833 = 1,666

x = 1,666

Er det rigtigt?

Hvis det så er x-værdien, hvordan finder jeg så y?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. februar 2009 af Isomorphician

0,333x + 2 = -0,5x + 8

0,333x + 0,5x = 8 - 2

0,833x = 6

x = 7,2

Nu indsætter du så x-værdien i en af de første to ligninger:

y = -0,5x + 8

y = -0,5*7,2 + 8

y = 4,4


Skriv et svar til: Beregning af skæringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.