Matematik

vektor parallel - beregn værdi t

11. februar 2009 af sumu86 (Slettet)

Hej

Jeg sidder med en opgave hvor jeg skal beregne en værdi t  , så en vektor a og en vektor c er parallelle.

Hvordan starter man med så en type opgave?

Mange hilsen

Dave


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Opskriv lige dine vektorer. =)


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. februar 2009 af Timeismoney (Slettet)

 Skrive ned også kan vi hjælpe dig med please!!


Svar #3
11. februar 2009 af sumu86 (Slettet)

Vektor a=( 2, 8) og vektor c= (t, t2


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#3: Hvad ved du, at der gælder for parallelle vektorer?


Svar #5
11. februar 2009 af sumu86 (Slettet)

Altså jeg ved, at 2 vektorer er parallelle, når vinklen mellem dem er 180º eller 0º.

Og jeg kender formlen: 

vektor a  •  vektor b = | vektor a |  ·  | vektor b |  ·  cos v

Jeg har prøvet, at indsætte 180º i sted for cos v. men jeg kommer ikke vider.


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#5: Hvordan beregner du så vektor a prik vektor b og længderne af dem?


Svar #7
11. februar 2009 af sumu86 (Slettet)

vektor a prik vektor b  = 2 · t  +  8 ·  t2 = 8t+ 2t

længden a = √ 22 +  82 = 8,2462113

længden b = √ t2 + t2·2 = t4 + t2


Svar #8
11. februar 2009 af sumu86 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#7: Ja, så er der blot tilbage at sætte ind i ligningen og isolere t. :)


Svar #10
11. februar 2009 af sumu86 (Slettet)

Jepp ;-)  Det har jeg prøvet flere gang nu.

Op i længden af vektor b skal det være  t +  | t |

Jeg prøver lige igen.


Brugbart svar (0)

Svar #11
11. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#10: Kender du til determinanter af vektorer?


Svar #12
11. februar 2009 af sumu86 (Slettet)

Nej ikke endnu. Det får vi først om 2-3 uger.

Når jeg sætter ind i formlen, så får jeg dette ligning:

8t2 + 2t  =  8,2462113  ·  (t2 + t ) · 180

8t2 + 2t = 1484,318 · (t2 + t )

så ganger jeg parantesen ud

8t2 + 2t = 1484,318·t2 + 1484,318·t

1476,318 t2 + 1482,318 t = 0

Det løser jeg som en 2. gradsligning.

Men når jeg sætter resultatet in i formlen så får jeg ikke 180º


Er dette metode forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #13
11. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#12: Det er fordi du ikke har indsat i korrekt formel. Du skal huske at tage cos(180*).


Svar #14
11. februar 2009 af sumu86 (Slettet)

øv det var en dum fejl  :-/ 

Men nu har jeg forstået metoden.

Mange tak for din hjælp!!!


Svar #15
11. februar 2009 af sumu86 (Slettet)

Jeg fik et rigtigt resultat, men nu har jeg opdaget, at der er en regnefejl ved længden af b.

længden b = √ t2 + t2·2 = √ t4 + t2

Jeg har brugt  t2 + t  i mit regning (svar 12).

√ t4 + t2   er jo ikke lige med t+  t

Hvordan kan det passe med regningen ?


Skriv et svar til: vektor parallel - beregn værdi t

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.