Matematik

Løs en ligning.

12. februar 2009 af f1zk-xD (Slettet)

Hej.

Jeg sidder med en aflevering, hvor opgaven lyder at løse ligningen log(2x-1) - logx = 2

I opgaven er der så opstillet en metode, som man skal kommetere trin for trin.

log2x-1 delt med x = 2                 fordi ?

log 2x-1 delt med x = log(100)   fordi ?

2x-1 delt med x = 100                  fordi ?

2x-1 = 100x                                    fordi ?

x = -1/98                                         fordi ?

Derefter får man at vide at svaret ikke er korrekt, og så skal man forklare hvorfor.

Håber på hjælp. Jeg er gået helt i stå (0:


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. februar 2009 af peter lind

Det du skriver mellem linie 3 og 4 stemmer ikke med hinanden. Hvis det skal stemmer må der på venstre side stå Log( (2x-1)/x). Ellers der gælder a=log10a). log(a)=log(b).  Den sidste. Logaritmen af et negativt tal eksisterer ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. februar 2009 af mathon

log(2x-1) - log(x) = 2    og x > ½ 

kravet til en løsning er xo > ½


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. februar 2009 af richterklanen (Slettet)

Den ligning har ingen løsning. Funktionen f(x) = log(2x-1) - log(x) er voksende, og grafen har den vandrette asymptote y = log(2).


Svar #4
15. februar 2009 af f1zk-xD (Slettet)

mange tak for svar (:

Men nogen der evt. kunne uddybe for mig hvorfor det er forkert udregnet?

For det er det opgaven går ud på .. (:


Skriv et svar til: Løs en ligning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.