Kemi

halveringstid og k

13. februar 2009 af strangers

Hejsa

Kan en halveringstid for en 2.ordens reaktion være negativ? Det får jeg nemlig, men det skyldes, at min hastighedskonstant k er negativ. KAn den ikke også være positiv, konstanten altså?

mvh jansik


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2009 af mathon

hastighedskonstanten er altid positiv

v = k*[A]2   k>0

v = -d[A]/dt = k*[A]2

med løsningen

1/[A] = kt + 1/[A]o

evt. skrevet
[A] = [A]o/(1+(k*[A]o)t)


Skriv et svar til: halveringstid og k

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.