Matematik

differentalligning's spørgsmål?

14. februar 2009 af 06ycsc (Slettet)

Alkoholprocenten i en sukkeropløsning med gær kan beskrives ved differentialligningen
y ’ = a y ( 15 – y )
Løs den og omskriv om nødvendigt løsningen til formen y = 15 divideret med ( 1 plus …)

Bestem den løsning vi får, når vi starter målingerne (tiden nul) når alkoholprocenten er 3

Bestem a, når alkoholprocenten på 30 dage er oppe på 12.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2009 af peter lind

Du skal bruge separation af variable. Omskriv ligningen til dy/{y(15-y)} =adt og integrer på begge sider. Ved integrationen er det en fordel at omskrive 1/{y(15-y)} til a/y+b/(1-15y). Det er sikkert det der skal stå i den parantes, du ikke har gjort færdig.


Skriv et svar til: differentalligning's spørgsmål?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.