Matematik

Vis at a^b*(1-1/a)*...*(1-(b-1)/a) = a*(a-1)*(a-2)*...(a-b+1)

15. februar 2009 af Tandra (Slettet)

Hej, jeg er i gang med at gennemgå et bevis og har lidt svært ved at se, hvorfor flg. gælder:

 a^b*(1-1/a)*...*(1-(b-1)/a) = a*(a-1)*(a-2)*...(a-b+1)

Nogen der kan give et pat hints?


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Jeg synes det er lidt svært at gennemskue uden det andet led, men prøv først at sætte tallene i paranteserne på brøkstreg, så du for den første får (a-1)/a)*ab. Så kan du skrive ab-1*(a-1)*..., så gør du det samme med den næste osv.


Svar #2
15. februar 2009 af Tandra (Slettet)

Mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Se vedhæftede fil

Vedhæftet fil:math.doc

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Rettelse: Jeg skulle have skrevet: "Lad os prøve at sætte b = 4"


Skriv et svar til: Vis at a^b*(1-1/a)*...*(1-(b-1)/a) = a*(a-1)*(a-2)*...(a-b+1)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.