Matematik

hvilken formel?

17. februar 2009 af biqqu (Slettet)

Når jeg har følgende funktion: f(x) = 2x*e3x og skal bestemme f i f'(0), hvilken formel skal jeg så bruge?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Du skal i første omgang bestemme f'(x).


Svar #2
17. februar 2009 af biqqu (Slettet)

f'(x)=2x*3x2x ... korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Nej. Du skal betragte den som en funktion ganget med en anden funktion, hvor den sidste er sammensat.


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. februar 2009 af aall (Slettet)

Du skal finde f'(x) og så skal du sætte 0 ind på x´s plads.

Det er ikke rigtigt det du har lavet...


Svar #5
17. februar 2009 af biqqu (Slettet)

er det så noget med produktreglen?


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#5: Ja, den skal du i hvert fald have fat i.


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. februar 2009 af mathon

f(x) = 2x*e3x

f '(x) = (2x)' * (e3x) + (2x) * (e3x)'  =  2*(e3x) + (2x) * (3e3x)  =  (2+6x)e3x


Svar #8
19. februar 2009 af biqqu (Slettet)

differentierer du den først her? :2*(e3x) + (2x) * (3e3x) .. undre mig bare at x'et i første led forsvinder så der i stedet står 2*e^3x .. men det er vel en regneregel eller?


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. februar 2009 af mathon

(2x)' = (2x1)' = 2*1*x1-1 = 2*x0 = 2*1 = 2


Svar #10
20. februar 2009 af biqqu (Slettet)

ahh okay :) .. hvordan bestemmer jeg så f'(x)=0 - skal jeg sætte den ligmed 0?


Brugbart svar (0)

Svar #11
20. februar 2009 af mathon

(2+6x)e3x = 2*e3x(1+3x) = 0

2*e3x > 0 for alle x

dvs.
(1+3x) = 0

x = -(1/3)


Skriv et svar til: hvilken formel?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.