Kemi

Syre og baser.... Haster!

17. februar 2009 af lillesnille (Slettet)

Hvorfor kan [H3O+] og [OH-] ikke aftage på samme tid??

Har ledt og ledt, men kan ikke rigtig finde svaret på det.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2009 af zinwee (Slettet)

kan de ikke aftage samme tid? altså når de reagere bliver der så ikke dannet vand? jeg ved det ikke, ønsker også svaret!


Svar #2
17. februar 2009 af lillesnille (Slettet)

Nej åbenbart ikke... ja jeg har funderet over det længe nu.


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. februar 2009 af mathon

...fordi deres produkt er konstant.
De er omvendt proportionale størrelser

ved 25°C

                                                   [H3O+] * [OH-] = 10-14

hvis [H3O+]aftager,
vokser [OH-]

og
omvendt
 


Svar #4
17. februar 2009 af lillesnille (Slettet)

Hvad mener du med at produktet er konstant?


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. februar 2009 af mathon

at

[H3O+] gange [OH-] hele tiden er 10-14


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. februar 2009 af Daniel TA (Slettet)

Dvs. produktet af deres koncentrationer for at skære det mere ud :)


Svar #7
17. februar 2009 af lillesnille (Slettet)

Okay tak for svaret.... men tror ikke helt jeg forstår hvorfor de ikke kan aftage på samme tid.


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. februar 2009 af Daniel TA (Slettet)

#7 Produktet mellem de to koncentrationer skal hele tiden være 10 -14, altså det er en tidsuafhængig konstant! Når f.eks [OH-] stiger, så må [H3O+] tilsvarende falde for stadig at have en konstant på 10-14


Svar #9
17. februar 2009 af lillesnille (Slettet)

Tak skal du have så fattede jeg den :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
17. februar 2009 af mathon

hvis

x * y = 48       og xo = 16 og yo = 3

så kan ikke både x og y blive mindre/aftage.

Hvis x bliver mindre end 16, må y blive større end 3

da produktet ellers ikke bliver 48


Brugbart svar (0)

Svar #11
17. februar 2009 af zinwee (Slettet)

forstået, tusind tak!


Skriv et svar til: Syre og baser.... Haster!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.