Fysik

Et fly lander på en hangarskib

18. februar 2009 af pyrit (Slettet)

Hej alle sammen.

Jeg er gået helt i stå med den opgave, håber nogen kan hjælpe mig!

Et fly med massen 2,3*10^3kg skal lande på dækket af en hangarskib. Landingsbanens længde er 180m. Af hensyn til piloten må accelerationen højst være 5 * g, hvor g er tyngdeaccelerationen. vi regner med, at accelerationen under hele opbremsningen har denne værdi.

1) Beregn bremsekraftens størrelse.

2) Beregn det arbejde, bremsekraften udfører under landingen.

3) Beregn den største far, flyet må have lige før landing. 


Brugbart svar (2)

Svar #1
18. februar 2009 af Daniel TA (Slettet)

Bremsekraftens størrelse finder du ved Newtons 2. lov: F=ma

Til arbejdet, skal du bruge: W=F*s


Svar #2
18. februar 2009 af pyrit (Slettet)

Okay,

men a er accelerationen, er den så:

5*9,82=49,1

Passer dette så:

W=2300kg*49,1m/s^2*180m

W=20327400, passer dette??


Skriv et svar til: Et fly lander på en hangarskib

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.