Matematik

Stamfunktion - hurtig hjælp.

18. februar 2009 af Chrisling17 (Slettet)

En funktion f er bestemt ved:

f(x)=3x3-24x2+48x

a) Bestem den stamfunktion til f, hvis graf går igennem punktet P(4;60)

Jeg forstår ikke hvad det er jeg skal? Jeg vil gerne have et detaljeret og letforståeligt svar, da jeg er en hat til matematik. :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Du skal principielt integrere din f(x). Har du noget forslag til hvordan du vil gøre det?


Svar #2
18. februar 2009 af Chrisling17 (Slettet)

lommeregner? :D


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Ah, den kan du godt i hovedet. ;)


Svar #4
18. februar 2009 af Chrisling17 (Slettet)

Ej :s det kan jeg ikk... jeg kan ikk finde ud af hovedregning.. og slet ikk integralregning i hovedet..


Brugbart svar (1)

Svar #5
18. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Med hovedet mener jeg også med papir og formelsamling. =) At bruge lommeregneren er den alt for nemme genvej.


Svar #6
18. februar 2009 af Chrisling17 (Slettet)

jeg ejer ikk en formelsamling... jeg kan ikke integrere :p


Brugbart svar (1)

Svar #7
18. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#6: Ejer du ikke en formelsamling?! Jeg troede I fik den slags udleveret i gymnasiet nu om dage. :P

Anyway, for en funktion af typen f(x) = a*x^n vil stamfunktionen være F(x) = (a/(n+1)) * x^(n+1). Prøv at bruge det.


Skriv et svar til: Stamfunktion - hurtig hjælp.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.