Kemi

meget svær opgave. Hjælp søges.

18. februar 2009 af crew (Slettet)

Jeg har oprettet dette indlæg før, men jeg kan simpelthen ikke finde ud af det. Jeg har prøvet og prøvet.

Hvordan løser jeg d og e?

15,0 g KOH hældes i en 250 mL målekolbe, og der tilsættes demineraliseret vand til stregen.
a. Beregn den formelle koncentration af KOH.
c = n/V
MKOH = 39,098 + 15,999 + 1,0079 = 56,1049 g/mol
KOH: n = 15,0 g / 56,1049 g/mol ↔ n = 0,267 mol
c = n/V. dvs. c = 0,267 mol / 0,250L = c(KOH) = 1,068

b. Beregn pH i opløsningen.
pOH = -log(CB)
pOH = -log(CB) -> pOH = -log(1,068) = -0,028
pH = 14 + 0,028 = 14

Opløsningen hældes sammen med 150 mL 0,10 M salpetersyre.
c. Opskriv den syre-base-reaktion der sker ved sammenblandingen.
HNO3 + KOH --> H2O + KNO3

d. Beregn stof af alle de ioner der er i blandingen efter at reaktionen er sket. Hint 1: Opskriv reaktionen med alle stofferne på ionform. Hint 2: Lav et før/efter skema.


e. Beregn [K+], [NO3-] og [OH-] i blandingen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2009 af mathon

n(HNO3) =(0,150 L)*(0,1 mol/L) = 0,0150 mol, der indeholder 0,0150 mol H3O+,
som
reagerer med 0,015 mol OH-

n(OH-)blanding = (0,267 - 0,015) mol = 0,052 mol i fællesvoluminet 400 mL

c(OH-)blanding = (0,052 mol)/(0,400 L) = 0,630 M
og
c(K+)blanding = c(K+)før*(250/400) =  (0,267 M)*(250/400) = 0,1669 M
c(NO3-)blanding = (0,0150 mol)/(0,400 L) = 0,0375 M
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. februar 2009 af mathon

d)
n(OH-)blanding = (0,267 - 0,015) mol = 0,052 mol

n(K+)blanding = 0,267 mol

n(NO3-)blanding = 0,0150 mol


Skriv et svar til: meget svær opgave. Hjælp søges.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.