Matematik

(partiel) integration - regneregler for bestemte integraler

18. februar 2009 af Fie.F (Slettet)

Hej folkens.

Nogen der ved, hvordan jeg integrerer dette led:

f'(x)·G(x)+f(x)·g(x)

Jeg skal gerne ende ud med dette led:

[f(x)G(x) ]

Det er en del af beviset for partiel integration, og jeg skal bruge en regneregel for bestemte integraler til det. Men ved ikke hvilken.

Håber i kan hjælpe :) mvh Fie


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2009 af peter lind

differentier f(x)G(x)


Svar #2
18. februar 2009 af Fie.F (Slettet)

Jeg har differentieret

f(x)·G(x) for at få

f'(x)·G(x)+f(x)·g(x)

Jeg skal så, via integration, komme fra

f(x)·G(x)

til

[f(x)G(x) ]

Men hvordan?


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. februar 2009 af peter lind

Du har fundet (f(x)·G(x))' = f'(x)·G(x)+f(x)·g(x). Det er det samme som at sige  en stamfunktion til               f'(x)·G(x)+f(x)·g(x) er f(x)·G(x)


Brugbart svar (1)

Svar #4
19. februar 2009 af mathon

...indholdet i #3
skrevet lidt anderledes

se
http://peecee.dk/upload/view/155841


Svar #5
19. februar 2009 af Fie.F (Slettet)

#3 og #4 Tak :-D

tror det var den forklaring jeg manglede


Svar #6
19. februar 2009 af Fie.F (Slettet)

Nu hvor jeg har fået så god hjælp til beviset.

Kan nogen så forklare mig hvordan det tilhørende eksempel hænger sammen?

Jeg kan nemlig ikke få det til at passe, med hvad jeg plejer. Det står således i bogen:

Vi vil bestemme: ∫_0^π x*cos(x) dx

Vi sætter f(x) = x og g(x) = cos(x)

Dermed er f '(x) = 1 og G(x) = sin (x)

Det indsætter vi i formlen, og får:

∫_0^π x*cos(x) dx = [x*sin(x) ]_0^π - ∫_0^π 1*sin(x)dx
 

=[x*sin(x) ]_0^π — cos(x) ]_0^π
= [x·sin?(x)+cos?(x) ]_0^π
=(π·0-1)-(0+1)=-2
 


Svar #7
19. februar 2009 af Fie.F (Slettet)

ih.. den kan ikke tage alle tegnene..

men den der firkant er = pi
og når der står 0_pi , så er det fordi det er fra 0 til pi.

Jeg forstår bare ikke at det ender med at give -2!


Brugbart svar (1)

Svar #8
19. februar 2009 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/download/155883


Svar #9
19. februar 2009 af Fie.F (Slettet)

aah, jeg havde sat tallene ind i forkert rækkefølge, og min lommeregner stod på degree.. Nu passer det.

Mange tak for det meget letforståelige svar :-D


Skriv et svar til: (partiel) integration - regneregler for bestemte integraler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.