Matematik

Beregn koodinaterne til funktionens toppunkt

19. februar 2009 af Honey2670 (Slettet)

Funktionen f med forskriften f(x)=x^2-4x har nulpunkterne x=0 og x=4

Beregn koodinaterne til funktionens toppunkt ..

Denne opgave har jeg lidt svært ved ;s .. 

Håber på at få hjælp !


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. februar 2009 af dnadan (Slettet)

hint: Toppunktsformlen


Svar #2
19. februar 2009 af Honey2670 (Slettet)

 Når jeg bruger toppunktsformlen bliver det 2;-4

men hvad skal ejg så bruge nulpunkterne til i den opgave? ;s


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. februar 2009 af lallenalle (Slettet)

du kender begge rødder og du ved at de er placeret lige langt fra toppunktet begge to. Derfor kan du finde x værdien for topunktet ved at finde middelværdien af de to nul punkter : (4+0)/2 = 2. Herefter indsætter du fundne x værdi i oprindelige ligning


Brugbart svar (1)

Svar #4
19. februar 2009 af dnadan (Slettet)

Det er blot en anden måde at benytte til at finde toppunktet, dog er den anden vej fuldt ud gyldig :-)


Brugbart svar (1)

Svar #5
17. marts 2010 af dina246 (Slettet)

kan en eller anden fuldføre den der opgave?


Brugbart svar (1)

Svar #6
17. marts 2010 af mathon

grundet symmetrien om symmetriaksen gennem toppunktet
gælder

            t1 = (0+4)/2 = 2
og

            t2 = c - a·t12 = 0 - 1·22 = 0 - 4 = -4

            T = (t1,t2) = (2,-4)


Brugbart svar (1)

Svar #7
17. marts 2010 af dina246 (Slettet)

tak mate


Brugbart svar (2)

Svar #8
17. marts 2010 af dina246 (Slettet)

En virksomhed køber en kopimaskine, hvis værdi udvikler sig eksponentielt som angivet ved funktionen f med forskriften.

f(x) = 20.000 * 0,8^x, hvor x betyder antal år efter købet.

forklar betydningen af tallet 20.000 og tallet 0,8 i forskriften for f.

Ingen ide om hvad jeg skal foretage mig her? :s


Skriv et svar til: Beregn koodinaterne til funktionens toppunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.