Matematik

funktionen

19. februar 2009 af sunshine87 (Slettet)

på figuren ses graferne for funktionerne giver ved f(x)=0,5x og g(x)=2x.

jeg skal finder arealet ∫3-3 0,5x dx - ∫3-32x dx jeg får det til -11.36 men i bogen skal den giver 48-14/in(2) =27.8

Vedhæftet fil: TIIimagefile24001.gif

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2009 af lallenalle (Slettet)

husk at du skal bruge funktioner der ligger over og under hinanden. På tegningen ser du en linje der går gennen 8... du skal  altså benytte dig af  f(x)=8 og så en af dine funktioner. Prøv dig lidt frem spørg igen hvis du i tvivl


Svar #2
19. februar 2009 af sunshine87 (Slettet)

nu får jeg den til 48 - 63/8*in(2) = 0..  i bogen står det y=8


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. februar 2009 af lallenalle (Slettet)

Okey  hvis du kigger på tegningen ser du at du skal bruge funktionen f(x)=y=8 og en af dine funktioner f(x)=0,5x og g(x)=2x 

når du har valgt hvilken af dine to funktioner du vil bruge må du genoverveje dine grænser: hvis du vælger (x)=0,5^x hedder dine grænser -3,0 hvis du derimod vælger g(x)=2^x hedder dine grænser 0,3

dermed får du :

 2*∫(grænser fra 0 til 3) 8-0,5^x dx = 48-14/in(2) =27.8   ( jeg ganger med to for at få hele intervallet med altså fra -3 til 3


Svar #4
19. februar 2009 af sunshine87 (Slettet)

tak for hjælpen :D


Skriv et svar til: funktionen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.