Matematik

HJÆLP! skal finde r og n???

21. februar 2009 af Yaldaa (Slettet)

hej. håber du kan hjælpe er meget vigtigt nemlig en aflevering

jeg har fået en opgave som hedder:

isoler r og n i formlen K = K0 · (1+r)n

ved slet ikke hvor jeg skal begynde fra så håber du kan hjælpe mig?

ups!! har skrevet skal finde r og n

det forkert!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

ln(K) = ln(K0) +n*ln(1+r), nu kan du isolere n


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

r=(K0/K)(1/n) -1


Svar #3
21. februar 2009 af Yaldaa (Slettet)

altså her har du isoleret r?

spørger meget dumt men hved ved ikk helt denne opgave....

hvordan isolere man n?? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

du skal have n til at stå alene på den ene side af ligningen, hertil skal du bruge de kendte regneregler


Svar #5
21. februar 2009 af Yaldaa (Slettet)

hmm hvad er de kendte regneregler i denne regning?

og en ting til har du isoleret r?


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#5: Plus, minus, gange, dividere, logaritmer, brøker, potensregler, etc.. Du burde kunne dem alle (eller stort set).


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

r er isoleret i #2, de kendte regneregler er, at du kan lægge det samme tal til på begge sider af en ligning og dele med det samme tal osv. (bortset fra 0). Nu må du lige prøve dig frem.


Svar #8
21. februar 2009 af Yaldaa (Slettet)

okay hehe

hmm, passer det så at n=(in(K/K0))/(in(r+1)??


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

ja det passer, du skal bare lige skrive ln i stedet for in


Svar #10
21. februar 2009 af Yaldaa (Slettet)

ej, tusind tak for hjælpen De bare den bedste;)


Brugbart svar (0)

Svar #11
21. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Hvorfor siger du "De" til mig


Skriv et svar til: HJÆLP! skal finde r og n???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.