Fysik

Hjælp,til at beregne den største fart

22. februar 2009 af pyrit (Slettet)

H ej

Jeg har fået stillet denne opgave, som jeg har en smule svært ved, jeg har prøvet at lave de to første opgaver, men jeg er nu ik sikkert på de er korrekte.

Et fly med massen 2,3*10^3kg skal lande på dækket af en hangarskib. Landingsbanens længde er 180m. Af hensyn til piloten må accelerationen højst være 5 * g, hvor g er tyngdeaccelerationen. vi regner med, at accelerationen under hele opbremsningen har denne værdi.

1) Beregn bremsekraftens størrelse.

Jeg har brugt Newtons 2. lov

F=m*a

F=2,3*10^3kg*(5*9,82N/kg)=112930N

2) Beregn det arbejde, bremsekraften udfører under landingen.

Jeg har brugt formlen:

A=F*s

A=112930N/kg*180m=20327400

Problemet er at jeg ik ved hvad enheden er?

3) Beregn den største fart, flyet må have lige før landing?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2009 af peter lind

b) Joule

c) Ekin= kraftens arbejde.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Arbejdet er i Newtonmeter eller Joule, du kan også sige kg*m2/s2


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Farten finder du af (√2*a*S)=(√2*2*9.82m/s2*180m)=133m/s=478km/h


Skriv et svar til: Hjælp,til at beregne den største fart

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.