Kemi

KEMI opg. angående pH for vandig opløsning..

09. november 2004 af jamill@ (Slettet)
Hej....:) Er der nogle der kan fortælle mig om hvordan j ska løse de her opg...

Beregn pH for følgende vandige opløsninger ved 25 C grader.

a) 0,138 M monochlorethansyre

b) 0,108 M butansyre

c) 0,100 M kaliumformiat

d) 0,187 M natriumhydrogensulfit

e) Beregn den aktuelle koncentration af H3O+ i hver af de nævntne opløsninger.

Brugbart svar (1)

Svar #1
09. november 2004 af frodo (Slettet)

slå pKs væriderne op, og vurder om der er tale om en stærk, middelstærk eller en svag syre, og brug formlerne for disse.

Svar #2
09. november 2004 af jamill@ (Slettet)

det j ikk forstår er hvordan j ska sætte fx. a) 0,138 M monochlorethansyre ind i formlen...

Brugbart svar (1)

Svar #3
09. november 2004 af frodo (Slettet)

de oplyste koncentrationer er jo bare cs!

chlorethansyre: pKs=2,87, cs=0,128M

Idet pKs = 2,87, er syren middelstærk:

Indsær i formlen hertil!

Svar #4
09. november 2004 af jamill@ (Slettet)

hvor kommer 2.87 fra...........

Brugbart svar (1)

Svar #5
09. november 2004 af frodo (Slettet)

Slået op i databog for fysik og kemi

Brugbart svar (1)

Svar #6
09. november 2004 af Chemistry (Slettet)

Fra din databog

Svar #7
09. november 2004 af jamill@ (Slettet)

hvilken formel er det præcis som j ska sætte ind..

Brugbart svar (1)

Svar #8
09. november 2004 af frodo (Slettet)

den der gælder for en middelstærk syre. Hvis du ikke kan finde den, findes den i nogle noter, som jeg har lagt op her på sitet..

Brugbart svar (1)

Svar #9
09. november 2004 af frodo (Slettet)

den der gælder for en middelstærk syre. Hvis du ikke kan finde den, findes den i nogle noter, som jeg har lagt op her på sitet..

Svar #10
09. november 2004 af jamill@ (Slettet)

j har gjort sådan: ½*(pKs-logCs)
½*(2,87-log0,138)=1,9... er det sådan?

Brugbart svar (1)

Svar #11
09. november 2004 af frodo (Slettet)

nej! Den formel gælder KUN for en svag syre, og idet pKs=2,87 har du at gøre med en middelstærk syre, og du må derfor ty til en væsentligt mere avanceret formel..

Skriv et svar til: KEMI opg. angående pH for vandig opløsning..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.