Matematik

lille misforståelse

23. februar 2009 af Quijote (Slettet)

Jeg har

x3= 40/((26/3)π)

idet x skal findes laves det om:

x = 3√(60/(13*π)) = ....

Hvordan er det man får 60 og 13 ? Det kan jeg ikke rigtig gennemskue.

Ps: med 3√ menes der kubikrod.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2009 af bernitt-matematik.dk (Slettet)

Hej

40/(26/3) =

man deler med en brøk (26/3) ved at gange med den omvendte brøk (3/26)

40*3/26 =

som kan forkortes til

20*3/13 = 60/13

hilsen

bernitt-matematik.dk


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Okay, du har 40/(26pi/3) = (40*3)/(26pi = 120 / 26pi = 60 / 13pi.


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. februar 2009 af Biochem (Slettet)

Forudsat at pi=3,14 er x givet idet:

x3=40/((26/3)·3,14))⇔x3=(3000/2041)⇔x=((10·3√(12497043))/2041)


Svar #4
23. februar 2009 af Quijote (Slettet)

Det her er virkelig effektivt :) Mange tak skal i ha'


Skriv et svar til: lille misforståelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.