Kemi

pH opgaver

23. februar 2009 af Petrozza (Slettet)

Hejsa

Jeg har 0,0278 M Benzosyre. Til 400 mL af den mættede benzoesyreopløsning sættes nu NaOH(s), indtil al syren netop er forbrugt (ækvivalenspunktet er nået).

C6H5COOH + NaOH -------> C6H5COO- + Na+ + H2O

Nu til opgave:) :

Beregn pH i den dannede opløsning. Der kan ses bort fra ændringer i volumen ved tilsætning af NaOH.

Er det så ikke bare pH formlen for middelstærke syrer da der ses bort fra volumen ændringerne af NaOH?

Opgave 2:

Disse 400 mL opløsning (fra spørgsmål e) blandes nu med 600 mL af den oprindelige, mættede benzoesyreopløsning.

 Beregn pH i denne bufferopløsning.
 

Jeg anvender pH = pks + log(ns/nb) hvor jeg smider pks for benzosyre ind i formlen.. men hvad er det lige jeg skal have ind  i stedet for ns og nb? Mol af syren er vel bare 0,1 l * 0,0278 M = 0,00278 mol, så må basen vel også være det samme (grundet 1:1 forholdet).....?

Eller jeg bare helt gal på den?

Mvh petrozza:)


Svar #1
24. februar 2009 af Petrozza (Slettet)

Er der ingen til af- eller bekræfte?:)


Svar #2
25. februar 2009 af Petrozza (Slettet)

Please, I am begging you! Er der virkelig ingen der kan sige at det er korrekt eller ukorrekt det jeg har lavet??


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts 2009 af oO-diaz-Oo (Slettet)

Jeg har lavet opgaven på føgende måde:

C6H5COOH + NaOH -------> C6H5COONa + H2O

Vi regner pH ud fra det antal mol vi tilsætter af natriumhydroxid

Mol NaOH= 0,0111 mol
pKb(OH- -ionen)=0,00

Vi ved at NaOH er en stærk basse da OH- ionens pKb er 0,00. Så pH vil være givet ved:

pH= -log[B]

pH=4,5

den anden opgave er jeg i tvivl om


Skriv et svar til: pH opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.