Matematik

at differntier

24. februar 2009 af Nullerdoggi (Slettet)

 Hej.

Jeg har en ligning der hedder 3x^2-9x+2.

Er der nogen der kan forklare mig hvordan man slavisk gør?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2009 af mathon

f(x) = 3x2 - 9x1 + 2

f '(x) = 3*2*x2-1 - 9*1*x1-1 + 0

f '(x) = 6x - 9*1

f '(x) = 6x - 9


Svar #2
24. februar 2009 af Nullerdoggi (Slettet)

 Men smider du så 2 tallet der til sidst foran eller hvad gør du ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. februar 2009 af Jessica1

Nej, når man differentiere et tal, uden x .. Forstå mig ret - fx, når du differentiere 4, så bliver det bare 0.

Hvis du derimod differentiere 4x bliver det 4 . Altså tallet foran x'et..

Grunden til, 3x2 bliver til 6x, skyldes, at potensen blivet ganget med tallet foran x'et..

har du fx. 7x4, bliver det altså 28x3.. fordi du har 7*4

Håber det var forståeligt :)


Skriv et svar til: at differntier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.