Matematik

funktioner

25. februar 2009 af Natalie Dejabél (Slettet)

Hej er der nogen der kan hjælpe mig med denne opgave;

Over de sidste 15 år har inflationen været 3%. I samme periode er lejlighedsprisen steget med 9% pr. år. 

Hvor lang tid skulle denne udvikling have forsat før en lejlighed realt er steget til dobbel pris.?!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2009 af peter lind

Du har at efter n år er lejlighedsprisen A(1+r1)n  og inflationen A(1+r2)n. Når lejlighedsprisener reelt er fordoblet må der gælde A(1+r1)n=2*A(1+r2)n.


Svar #2
25. februar 2009 af Natalie Dejabél (Slettet)

så du siger;

A(1+r1)n/A(1+r2)n = 2 dvs. fordoblingstiden.. ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2009 af peter lind

Ja


Svar #4
25. februar 2009 af Natalie Dejabél (Slettet)

Hvad er a?


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. februar 2009 af peter lind

A angiver prisen for huset ved starten.


Svar #6
25. februar 2009 af Natalie Dejabél (Slettet)

Men den har vi jo ikke ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. februar 2009 af peter lind

Nej; men det betyder ikke at vi ikke kan kalde den A og sætte det ind i en ligning. Som du ser af ligningen kan den forkortes ud, så det spiller rent faktisk ikke nogen rolle, hvad den er.


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. februar 2009 af peter lind

Jeg vil lige gøre opmærksom på at inflationen får pengenes værdi til at falde så r2=-0,03


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. februar 2009 af Stella Lilja (Slettet)


 


Svar #10
27. februar 2009 af Natalie Dejabél (Slettet)

Jeg forstår stadigvæk ikke det der med a ? - vil du bare smide det væk?

min lærer har skrevet at vi skal lave en funktion startende ved et index 100...

og hvis det falder -0,03, er det så fordoblingstiden ?
 


Brugbart svar (0)

Svar #11
27. februar 2009 af peter lind

Så skal du sætte A til 100.

Fordoblingstiden finder du ved at løse ligningen i #1


Svar #12
27. februar 2009 af Natalie Dejabél (Slettet)

Men kan fordoblingstiden ikke regnes ud sådan her ;

T2 = ln (2) / ln (1,09/1,03)


Brugbart svar (0)

Svar #13
27. februar 2009 af peter lind

Det er det  du får ved at løse ligningen.


Svar #14
27. februar 2009 af Natalie Dejabél (Slettet)

Ej, nice

jeg er blevet god :D


Skriv et svar til: funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.