Matematik

hjælp til endnu en opg

25. februar 2009 af biqqu (Slettet)

En funktion f er bestemt ved
f (x)=3x^3 - 24x^2 + 48x
.
a) Løs ligningen f (x) = 0 .
Grafen for f afgrænser sammen med førsteaksen i første kvadrant en punktmængde M, der
har et areal.
b) Bestem arealet af M.

Jeg kan løse ligningen f(x)=0 følgende:

f (x) = 3x^3 - 24x^2 + 48x = 3x(x^2 - 8x + 16) .. herefer kan jeg ikke finde ud af det :s


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2009 af Danielras (Slettet)

Integrer funktionen og udregn det bestemte intregrale med nulpunkterne som grænser. Plot evt. funktionen.


Svar #2
25. februar 2009 af biqqu (Slettet)

hvordan integrer man en funktion? :)


Skriv et svar til: hjælp til endnu en opg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.