Fysik

beregning af aktiviteten idag

25. februar 2009 af smukkedivadiva (Slettet)

hey derude...

Jeg har en opg. hvor jeg har en gammastråling (energi 662 keV) fra en radioaktiv kilde (barium -137*). På glassen står der, at det er fra 1988 og kildestyrken er på 380.000 Bq.

1. Hvad er den nuværende aktivitet?

Er der nogen der kan hjælpe mig med den ?

håber der er :D

tusiiind takkpå forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Slå halveringstiden op for barium 137 og benyt velkendt formel for aktiviteten. Jeg kan ikke huske den i hovedet, men det er noget med:

A(t) = A_0  * exp(-k*t), hvor k = ln(2)/t_½ eller sådan noget lign..


Svar #2
25. februar 2009 af smukkedivadiva (Slettet)

nååhh... ok ..

nu er jeg med...

og jeg beregner lille t, ud ved at sige 1988-2009 , dvs. 21 år og bagefter regner det til sek. ?.. ikk ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Jo.


Svar #4
25. februar 2009 af smukkedivadiva (Slettet)

suuper...

taaaak for hjælpen :D:D:D


Svar #5
25. februar 2009 af smukkedivadiva (Slettet)

men .. vent... det giver bare nul :(.....

se lige her:

A=A_0*(1/2) ^ (t / T(1/2))

solve(A=370000*(1/2) ^((6.62256*10^8)/(153.06) , A)

A = 0

altså 153,06 sek. er halveringstiden for Ba*-137 i sek.

aktiviteten kan da ikk være nul ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#5: Du behøver ikke solve den. Du kan bare indtaste direkte.


Svar #7
26. februar 2009 af smukkedivadiva (Slettet)

nåååhh.. yahh .. det kan jeg sq godt se...

men det giver alligevel 0 :S.... og det burde det vel ikk , vel ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#7: Nej.


Svar #9
26. februar 2009 af smukkedivadiva (Slettet)

kan du se, hvad det er jeg har gjort forkert :S? ... :(


Svar #10
26. februar 2009 af smukkedivadiva (Slettet)

kan nemlig ikk finde fejlen :(


Svar #11
26. februar 2009 af smukkedivadiva (Slettet)

nååååhh.. for søren . i get it...

det er min fejl... har regnet forkert... det er halveringstiden ejg har regnet forkert.. :D

men tusind taaak for din hjælp :D


Skriv et svar til: beregning af aktiviteten idag

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.