Fysik

Fysik/Kemi generelt

25. februar 2009 af Nicolai1991 (Slettet)

Jeg forstår nul og niks. Måske kan i forklare mig det bedre, end jeg allerede har fået det forklaret.

Først og fremmest: Gasser

hvordan bruger man formlen p*V = n*R *T i denne opgave:

Beregn antallet af molekyler i 1 cm3 atmosfærisk luft ved trykket 10-14 atm og temperaturen 20 C?

Vil også gerne læse nogen forklaringer på reaktionsskemaer og varmelære, bare generelt fysik/kemi.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2009 af Jerslev

#0: Du får opgivet V, P og T. R er en konstant, så du har tilbage at beregne n.

n=p*V/(R*T)

n angiver hvor mange mol gas, der er. 1mol er pr. Avogadros konstant x antal molekyler. Denne konstant kan du slå op i et tabelværk.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #2
25. februar 2009 af Nicolai1991 (Slettet)

det var nærmest det der skulle til. R = gaskonstanten = 8,31 J/mol * K

hvis det så er T jeg skal finde hedder den bare: T= p*V/(R*n)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2009 af Jerslev

#2: Jeps.

- - -

mvh

Jerslev


Skriv et svar til: Fysik/Kemi generelt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.