Matematik

Hjælp, igen igen! :-(

01. marts 2009 af Alloo (Slettet)

Jeg har at f(x)=(1/4)x4-x2

Opskriv ligninger for eventuelle vandrette tangenter og angiv værdimængden.

Jeg har ingen anelse overhovedet! :-S


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. marts 2009 af Sherwood (Slettet)

Vandrette tangenter <=> f'(x)=0

Værdimængden er http://da.wikipedia.org/wiki/V%C3%A6rdim%C3%A6ngde


Svar #2
01. marts 2009 af Alloo (Slettet)

så ligningen er for vandrette tangenter er bare f '(x)=0 ? jeg har 3 af dem i henholdsvis punktet -sqrt(2), 0 og sqrt(2)


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. marts 2009 af Sherwood (Slettet)

Så skal du opskrive ligningerne.

y=ax+b med dine oplysninger.


Svar #4
01. marts 2009 af Alloo (Slettet)

Jeg har vandret vende tangent i punkterne (-sqrt(2), -1), (sqrt(2), -1) og (0,0) så er det bare med at finde linjens liging ud fra punkterne?

EDIT: Det kan jeg jo egentlig ikke når jeg ikke har 2 punkter??


Skriv et svar til: Hjælp, igen igen! :-(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.