Matematik

Differentialligning uden hjælpemidler

02. marts 2009 af hot-hay (Slettet)

Nogen der lige kan give lidt hjælp?

Gør rede for at funktionen f(x) = -x -1 +ex er en løsning til differentialligningen dy/dx=x+y

Er med på at dy/dx er det samme som y' eller f'(x)

Men hvordan kommer jeg lige videre?

på forhånd tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2009 af ibibib (Slettet)

Indsæt f(x) og f '(x) i differentialligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. marts 2009 af Bankier (Slettet)

Der gøres rede ved at indsætte f(x) i din differentialligning

Hvis højre side og venstre side er det samme er f(x) løsning til differentialligningen.


Svar #3
02. marts 2009 af hot-hay (Slettet)

Hvor i differentialligningen skal jeg indsætte f(x)


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. marts 2009 af mathon

f '(x) = dy/dx = -1 + ex = (-1 + ex - x) + x = y + x = x+ y


Svar #5
02. marts 2009 af hot-hay (Slettet)

tak, så fes den endelig ind på min øverste etage


Skriv et svar til: Differentialligning uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.