Matematik

Eksponentiel vækst

02. marts 2009 af stray (Slettet)

Hey guys

Er der nogen der kan hjælpe mig med at løse denne opgave?

Her kommer den:

Et beløb fordobles på 9 år. Bestem den årlige procentvise vækst.

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2009 af Youngmann (Slettet)

Hmm, er der ikke andre oplysninger?


Brugbart svar (2)

Svar #2
02. marts 2009 af mathon

2Ko = Ko*(1+r)9

2 = (1+r)9

21/9 = 1+r


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. marts 2009 af hell3417 (Slettet)

Den ene måde er, at du vælger begyndelsesbeløbet selv, f.eks. 100 kr. Du kan nu bruge formlen til rentesregning, da slutbeløbet selvfølgelig er 200 kr.

Den anden måde er, du bruger formel til rentesregning igen, men siger at Kn/K0=2. Så bliver formlen

2 = (1+r)9

som du kan isolere r i.


Skriv et svar til: Eksponentiel vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.