Matematik

Løs ligning

03. marts 2009 af Mangofruugt (Slettet)

Hej alle.

Nogle der kan hjælpe mig med at isolere x i denne ligning? 

3000 = 168000 * x -2 

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2009 af peter lind

Divider ligningen med 300 og gang med x2. Uddrag derefter kvadratroden af højre side.


Svar #2
03. marts 2009 af Mangofruugt (Slettet)

 Det forstår jeg ikke rigtig noget af.

Jeg skal jo isolere x, jeg kan jo ikke gange med x når jeg ikke ved hvad det er.. Og det er da ikke kvadratroden jeg skal tage, er det ikke den -2 rod?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts 2009 af smukkedivadiva (Slettet)

3000 = 168000 * x ^-2

16800/3000=x^-2

16800/3000=x^-2

x=-kvdr(16800/3000)

x = .......


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. marts 2009 af smukkedivadiva (Slettet)

forstår du nu ?...     :D


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. marts 2009 af juventuz (Slettet)

3000 = 168000 * x -2

3000 = 168000 * 1/x2

3000/168000=1/x2

x2=1/(3000/168000)

x=±√(1/(3000/168000))
x=7.48331 v x=-7.48331


Svar #6
03. marts 2009 af Mangofruugt (Slettet)

 Okay, ja nu gør jeg . tak :)


Svar #7
03. marts 2009 af Mangofruugt (Slettet)

 Okay, har lige et helt andet spørgsmål :

Hvis en kurve bliver til en ret linje på et logaritmisk papir, hvilken sammenhæng er der så tale om?

Lineær, Eksponentiel eller potens sammenhæng? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. marts 2009 af peter lind

Hvis det er enkeltlogaritmisk papir bliver det eksponentiel. Er det dobbeltlogaritmisk papir  bliver det potens


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. marts 2009 af lamia2100 (Slettet)

alt om det


Skriv et svar til: Løs ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.