Matematik

logaritme definition

03. marts 2009 af Inspiration91 (Slettet)

Hej :)

Hvis man skal kontrollere ens resultat fra lommeregneren ved f.eks. stykket log3(52) = 3,59677 (som jeg har fået det til), hvordan kontrollere man så om resultatet er rigtigt ifølge definiton? Vil det sige man kan regne det ud på anden vis? 

-Jeg ved ikke hvad definationen er, så hvis nogen også gad at forklare det, ville det være rart :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2009 af Tnuggi (Slettet)

Halløjsa

Man kan på flere forskellige måder definere 10-talslogaritmen, men en måde at gøre det på er ved:

log(x)=y ⇔ 10y=x (hvor x skal være større end nul)

Men du har vist tastet dit regnestykke forkert ind :). Spørg endelig hvis det ikke giver nogen mening


Svar #2
03. marts 2009 af Inspiration91 (Slettet)

Det gør det ikke helt :)
Hvad er tegnet i mellem y og 10?
Og hvordan skal man så regne det ud på lommeregneren?
Det x du snakker om er det 3-tallet her?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts 2009 af Tnuggi (Slettet)

Altså man kan ikke skrive det 3-tal du har skrevet, så jeg tænkte at det var en tastefejl. Du kan på din lommeregner derfor f.eks. skrive log(52) eller 3·log(52). Hvis vi kigger på eksemplet log(52)≈1.72, så er x=52, mens y=1.72

Jeg ved ikke lige, hvilket et af y'erne du er i tvivl om, men måske kan definitionen med ord hjælpe:

Det y der opløftet i 10 giver x er det samme som logaritmen af x er lig med y


Svar #4
03. marts 2009 af Inspiration91 (Slettet)

Okay . Det bare jeg har nogle stykker der hedder sådan her:

log3(52) = ?

In(13) = ?

log3(81) = ? osv. og disse skal jeg beregne via lommeregner, det resultat jeg fik som jeg skrev i 1. spørgsmål var jo forkert så jeg ved ikke, hvordan man gør? Havde gjort sådan her for at finde resultatet: Log a(x) = In(x)/In(a) hvor x’et er tallet i parentes og a’et er tallet efter log.

Her fik jeg jo så ved  log3(52) = 3,596577027

Herefter skulle jeg kontrollere om resultatet er rigtig efter definition -og vil det her så bare sige at jeg skal se om resultatet er større end a, altså tallet efter log ?

-eller er jeg bare heeelt galt på den?


Svar #5
03. marts 2009 af Inspiration91 (Slettet)

mh tak fordi du prøvede at hjælpe mig, mat har aldrig været min stærke side heh .. Men jeg bliver nød til at gå af nu .


Skriv et svar til: logaritme definition

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.