Matematik

Opstilling af formel

04. marts 2009 af Abdu (Slettet)

Hej!

Jeg har brug for hjælp til at opgave.

"Om en dug, der er 2,0 meter lang og 1,1 meter bred, oplyses, at dugens areal ved første vask vil krympe 5,0 % og at længden og breden reduceres med x %

Opstil en ligning, som x skal opfylde"

Håber at nogen kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2009 af richterklanen (Slettet)

Efter vask er længden = 2*(1 - x / 100),  bredden er 1,1*(1 - x / 100), og arealet er 2*1,1*0,95.

Dvs. 2*(1 - x / 100)*1,1*(1 - x / 100) = 2*1,1*0,95, hvoraf (1 - x / 100)2 = 0,95


Svar #2
04. marts 2009 af Abdu (Slettet)

Det vil sige at ligningen er (1 - x / 100)^2 = 0,95 ?


Skriv et svar til: Opstilling af formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.