Fysik

Brug for lidt hjælp, noget med resistans?

06. marts 2009 af Alloo (Slettet)

Vi sænker en aluminiumtråd ned i en blanding af is og vand. Med et ohmmeter bestemmer vi trådens resistans til 210 Ohm. Derefter placerer vi tråden i kogende vand.

A) Bestem trådens resistans i kogende vand.

Mit bud:  R=R0·(1+α+t) ⇔ 210=R0·(1+0,0043+100)⇔R0=2,10 Ohm

B: Vi flytter nu tråden over i en beholder med vand, hvis temperatur vi vil bestemme. Bestem vandet tmeperatru.

Mit bud: R=R0·(1+α+t) ⇔ 225= 2,10·(1+0,0043+t)⇔t=24684,4 grader!!!? :-S 

Det er vidst ikke ikek rigtigt! :-( tror jeg bytter om på R og R0


Svar #1
06. marts 2009 af Alloo (Slettet)

Anyone?


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Det tror jeg også, at du gør. =)


Svar #3
06. marts 2009 af Alloo (Slettet)

#2 satans!! :-)

Vil lige have det på det rene. er det R0 eller R der er trådens resistans?

Well vi prøver lige igen:

A) Bestem trådens resistans i kogende vand.

Mit bud: R=R0·(1+α+t) ⇔ R=210·(1+0,0043·100)⇔300,3Ohm?

B: Vi flytter nu tråden over i en beholder med vand, hvis temperatur vi vil bestemme. Bestem vandet tmeperatru.

Mit bud: R=R0·(1+α+t) ⇔ 225= 300,3·(1+0,0043·t)⇔t= -58,31 grader?
 

Der går altså noget galt er tæmmelig sikker på at det heller ikke er rigtigt! :-( hvad gør jeg forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#3: R0 er trådens resistans ved et bestemt referencepunkt. Såvidt jeg husker er det nul grader i dette tilfælde.

Er du forresten sikker på, at det ikke er alpha * T inde i parantesen? Ellers går enhederne ikke op, for alpha har vist enheden *C-1.


Svar #5
06. marts 2009 af Alloo (Slettet)

det er netop gange og ike +. jeg har skam også ganget, men skrevet + :-S


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#5: Finno. =) Du kan bruge oplysningen om, at trådens resistans ved 0 grader celcius måles til 210 Ohm til at finde R0. Herefter kan du beregne resistansen ved 100 grader.


Svar #7
06. marts 2009 af Alloo (Slettet)

R=R0·(1+α+t) ⇔ R=210·(1+0,0043·100)⇔300,3Ohm?


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#7: Ja, det er vist således.


Svar #9
06. marts 2009 af Alloo (Slettet)

Så står der efterfølgende:

Vi flytter nu tråden over i en beholder med vand, hvis temperatur vi vil bestemme. Ohmmetret. Bestem vandet temeperatur.

Mit bud: R=R0·(1+α+t) ⇔ 300,3= 225·(1+0,0043·t)⇔t=77,83
 

Så ser det skam rigtigt ud nu! :-)

Tusind tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#9: Ah, prøv lige igen. Hvad viser Ohmmeteret i den nye beholder? Jeg troede vi var enige om, at R0=210Ohm


Svar #11
06. marts 2009 af Alloo (Slettet)

af første opgave får vi jo netop at R0=300,3 som så skal bruges i næste opgave? I første opgave var den jo 210, nu har vi fundet frem til at den er 300,3??


Brugbart svar (0)

Svar #12
06. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#11: Nej, du beregner R i første opgave; ikke R0.


Svar #13
06. marts 2009 af Alloo (Slettet)

Det var også det jeg mente! :P Passer også med at jeg så får en temp. på 77,83 grader :-)


Brugbart svar (0)

Svar #14
06. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#13: Okay - sålænge du bare har husket at indsætte korrekt R0 til opgave b), for i #9 har du ikke indsat den korrekt.


Skriv et svar til: Brug for lidt hjælp, noget med resistans?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.