Fysik

Det burde være nemt, men hjæææælp?!!!

07. marts 2009 af nattiebaby (Slettet)

Er der ikke nogen som kan regne det her ud for mig ??

f) Sprit har varmefylden 2430 J/(kg * ? )
Hvor meger energi skal der bruges til at opvarme 2,65 kg. sprit fra 20? til 64?
g) Nu er der sådan, at sprit har densiteten 0,79 g/cm^3 - så hvis vi i stedet for 2,65 kg havde 2,65 liter sprit, hvor meger energi skulle vi da bruge?
h) En el-kedel har effekten 2200W.
Hvis der er vand i kedlen og hvis vandet opvarmes 60? på 12 min - Hvor meget vand er der i kedlen? (Vands varmefylde Cv (lille v) = 4180 J/(kg * ? )
 

f) E = m*c*delta,T = 2,65 kg *2430 J/(kg * grad) * (64-20)grad = (enhed: J)
g) benyt 1000 cm^3 = 1 L
2,65 L = 2,65 * 1000cm^3 = 2650cm^3
m = rho * V = 0,79 g/cm^3 * 2650cm^3 = 2093,5g = 2,0935 kg
samme regning som i f) blot med denne masse.
h) E = P*t = 2200 W * 12*60s = beregn selv
m = E/(c*delta,T) - indsæt selv værdier, hvor delta,T=60 grader
 

jeg ved godt det burde være nemt, men har prøvet og får hele tiden andre
resultater end dem som alle andre fra min klasse gør (forkerte resultater får jeg)
ovenstående har i spørgsmålene og det nedenstående er udregningerne jeg ikke kan få til at passe.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2009 af peter lind

Uden præcis at vide, hvad du gør, er det umuligt at give svar på det. Jeg kan kun råde dig til at gå meget langsomt frem med mange mellemregninger. Hvis du så stadigt får noget, der er forkert, så vend tilbage med alle mellemregninger.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. marts 2009 af Lubas (Slettet)

Alle dine omskrivninger af ligningerne er korrekte, så det er bare at indsætte de rigtige tal i rigtige enheder


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du skal have styr på enheden. Du kan se, hvad du mangler ved blot at regne med enheder:

kg*(joule/(kg*x)*grad = Joule hvad bliver x?


Skriv et svar til: Det burde være nemt, men hjæææælp?!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.