Fysik

Densitet og energi - hjæælp!!!

07. marts 2009 af nattiebaby (Slettet)

Nogen som kan regne de her opgaver ud for mig?

e) En elektrisk pære på 60W er tændt i 13 timer - Hvor meget koster der, hvis 1kWh koster 1,63 kr?

f) Sprit har varmefylden 2430 J/(kg * ? )

Hvor meger energi skal der bruges til at opvarme 2,65 kg. sprit fra 20? til 64?

g) Nu er der sådan, at sprit har densiteten 0,79 g/cm^3 - så hvis vi i stedet for 2,65 kg havde 2,65 liter sprit,
hvor meger energi skulle vi da bruge?

h) En el-kedel har effekten 2200W.
Hvis der er vand i kedlen og hvis vandet opvarmes 60? på 12 min - Hvor meget vand er der i kedlen? (Vands varmefylde Cv (lille v) = 4180 J/(kg * ? )
 

- Har prøvet og prøvet :S men kan ikke finde ud af det..


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2009 af mathon

e)
Pris = energi *energienhedspris,ep

Pris = E*ep = (0,060 kW)*(13 h)*(1,63 kr/kWh) =


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. marts 2009 af mathon

f)
E = m*c*ΔT
.......

g)
E = (V*ρ)*c*ΔT
.......

h)
m*cv*ΔT = P*t

m*(4,180 kJ/(kg*K))*(60 K) = (2,200 kW)*(0,2 h)

m*(4,180 kJ/(kg*K))*(60 K) = (2,200* kJ/s)*(0,2 h)

m*(4,180 kJ/(kg*K))*(60 K) = (2,200*3600 kJ/h)*(0,2 h)     hvoraf m beregnes




Skriv et svar til: Densitet og energi - hjæælp!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.