Matematik

Kvadratkomplettering ( Kugle i rummet )

08. marts 2009 af karlp (Slettet)

har lige et forståelsesproblem..

det drejer sig om en punktmængde i rummet som er bestemt ved ligningen x2 + y2 + z2 - 8x - 2y - 10z - 10 = 0

denne bruger man kvadratkomplettering på og får så

(ligning 1) x2 - 8x  +y2 - 2y + z2 -10z -10 = 0

som så bliver til

(ligning 2) x2 - 8x +16 + y2 - 2y + 1 + z2 -10z + 25 - 10 = 16 + 1 + 25

Hvor kommer 16, 1 og 25 fra ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2009 af Isomorphician

Det er fordi x2 - 8x ≠ (x - 4)2


Skriv et svar til: Kvadratkomplettering ( Kugle i rummet )

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.