Matematik

Andengradspolynomier :s

09. marts 2009 af sweeti14 (Slettet)

En funktion f er givet ved f(x)=x^2-x-2
Løs ligningen f(x) = 0.
Beregn toppunktet, og tegn grafen for f.

Hjælp mig


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2009 af mathon

f(x) = ax2 + bx + c = a(x-(-b/(2a))2 + (-d/(4a))

f(x) = 1*x2 + (-1)x + (-2)  = (x-½)2 + (-(9/4))


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. marts 2009 af Luluhp (Slettet)

Er det første ligningen og det andet toppunktet?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts 2009 af mathon

f(x) = ax2 + bx + c = a(x-(-b/(2a))2 + (-d/(4a))
                                     top 1.         top 2.

    

0 = (x-½)2 + (-(9/4))              

|x-½|2 = (9/4) = (3/2)2           

x-½ = ±(3/2)

x = 2  v  x = -1  


Skriv et svar til: Andengradspolynomier :s

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.