Fysik

Ønsker hjælp til at finde vands specifikke fordampningsvarme

09. marts 2009 af Berzy (Slettet)

Hej

Jeg sidder med en opgave ved navn "Vands fordampningsvarme" fra et eksamensæt. Jeg kunne godt bruge lidt hjælp

Et varmelegeme placeres i en beholder med vand og tændes. Herved opvarmes vandet til 100 °C og begynder at fordampe. Ved at placere beholderen på en vægt kan man måle, hvor meget vand der fordamper pr. tid. Varmelegemets resistans er 2,75 ?. Når strømstyrken er 6,20 A, fordamper der 0,041 gram vand pr. sekund.

a) Beregn varmelegemets elektriske effekt.

Denne opgave har jeg lavet. P = 105,7 W

b) Bestem ud fra de anførte måleresultater en værdi for vands specifikke fordampningsvarme, hvis man ser bort fra varmetab til omgivelserne.

Jeg har formlen Lf = Q / m . Jeg kunne godt bruge lidt hjælp til at komme videre

På forhånd tak

Line


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvor meget energi tilføres der vandet i løbet af 1 sekund?


Svar #2
09. marts 2009 af Berzy (Slettet)

Vil tro der tilføres 105,7 J i sekundet, når effekten er 105,7 W (J/s)


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Præcis! Og du har fået opgivet den masse, der fordamper på 1 sekund. Kan du komme videre nu? :)


Svar #4
09. marts 2009 af Berzy (Slettet)

Så havde jeg prøvet at sige 105,7 J/s / 0,041 g/s = 2578,05 J/g... Det lyder bare som ret mange joule for at fordampe 1 gram...


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Ved opslag på google fundet til:

Lf = 2257 kJ/kg = 2257 J / g


Svar #6
09. marts 2009 af Berzy (Slettet)

Tak for hjælpen!! :)


Skriv et svar til: Ønsker hjælp til at finde vands specifikke fordampningsvarme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.