Matematik

variable og proportionalitetsfaktor

10. marts 2009 af Simonethemstrup (Slettet)

Opgavebeskrivelse:

Om tre variable x, y og z oplyses følgende:

z er ligefrem proportional med y med proportionalitetsfaktoren 3,

x og y er omvendt proportionale, og

y=10, når x=1/2

Udtryk z ved x.

Jeg er på helt bar bund her, og tager imod al den hjælp, jeg kan få.

Nu må I vise, hvad I dur til matematik-genier ! ;)


Brugbart svar (3)

Svar #1
10. marts 2009 af Dynin (Slettet)

z=3y (din første oplysning)

xy=k (din anden oplysning - k ukendt)

y=10 når x=½ så k=xy=10*½=5 (din tredie oplysning - k bestemmes)

hvoraf z=3y=3*(k/x)=3*(5/x)=15/x


Svar #2
10. marts 2009 af Simonethemstrup (Slettet)

Jeg takker ! ;)

Det var bare alletiders.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. marts 2011 af mikas (Slettet)

 hvor kommer (nederst) z=3*(k/x) fra?


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. april 2011 af newspaper (Slettet)

du omskriver i andet udtryk og får y=k/x=5/x dette sætter du ind i stedet for y i den første formel


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. maj 2011 af Vannaen (Slettet)

den siger, at z er ligefrem proportional med y. Så kan det da umuligt se sådan ud: z = 3y, når ligefrem proportionale er to tal ganget med hinanden?


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. maj 2011 af Vannaen (Slettet)

omvendt proportionale: x / y
ligefremproportionale: x * y


Skriv et svar til: variable og proportionalitetsfaktor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.