Matematik

forskrift for f.... Haster!!!!

10. marts 2009 af knorkator (Slettet)

jeg har opgaven om et ekspotionelt voksende funktion

det gælder at når f(3)=200 og f(5)=800 bestem en forskrift for f

hvilken formler og udregninger skal jeg bruge, og please en lille forklaring


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2009 af Jerslev

#0: Du kan slå op i din bog, hvordan du finder de to konstanter i en eksponentiel funktion, når du får opgivet 2 punkter.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. marts 2009 af lielie (Slettet)

du ved at du har to punkter dvs. (x1,y1)=(3,200) og (x2,y2)=(5,800) og forskriften for en eksponentiel er f(x)=b*a^x

a og b finder du således

a=x2-x1kvadratroddet af y2/y1. hvis vi siger at du får f.eks. a=1.34

nu har du a'et, men ikke b, derfor vha. en af dine punkter isolerer du bare b'et. og hvis du får b=4 så kan du skrive forskriften

f(x)=4*1.34x


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. april 2010 af Sunbright (Slettet)

 Hej. forstår ikke rigtig hvordan du finder dit b?

kan du forklare, eller?:)

//


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. april 2010 af mathon

                      Δx = x2-x1

                      a = (y2/y1)1/Δx

                      b = y1/ax1


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. april 2010 af Sunbright (Slettet)

 aha.. tusinde tak :)

//


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. oktober 2011 af BetteMusen (Slettet)

Svaret er nu altså f(x)=25*2^x    :-)

 

Fik langt fra 200 ved at sige:   200=4*1.34^3


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. oktober 2011 af mathon

@#6

                      Δx = x2-x1 = 5 - 3 = 2

                      a = (y2/y1)1/2 = (800/200)1/2 = 2

                      b = y1/ax1 = 200 / 23 = 200/8 = 25

                      f(x) = b·ax

                             f(x) = 25·2x

dit svar er ikke et andet svar, end det der var lagt op til selv af færdigberegne sig frem til...


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. november 2012 af mysa1000 (Slettet)

orstår ikke hvordan i får det sådan ? er det ikke sådan her?

 

Vi får oplyst 2 punkter
(x1;y1)=(3;200) og (x2;y2)=(5;800)
Forskriften for eksponentiel er…
f(x) = b * ax
Så findes a og b tallet

a=(5-3)√(800/200)
a = 0,63

b=200/?0,63?^3 
b = 800
Så forskriften er…
f(x) = 800 * 0,63x

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. januar 2013 af As11a (Slettet)

a=(5-3)√(800/200)
a = 4

da (5-3)=2 

og  800/200=4

√4=2

og 2*2=4 

 


Skriv et svar til: forskrift for f.... Haster!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.