Matematik

Funktion

12. marts 2009 af Maggeboy (Slettet)

 Hej. Håber der er nogen der kan hjælpe mig med denne.

En funktion f er bestemt ved f(x)=x+2sinx, x er i intervallet mellem 0 og 2pi

Løs ligningen f´(x)=0 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Start med at differentiere din funktion.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. marts 2009 af Roses (Slettet)

Hej:)

Jeg har lige vedhæftet min løsning:


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. marts 2009 af Roses (Slettet)

det vil den vist ikke..

solve(d(f(x)) = 0 , x,) | 0<x and x<2pi


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#2+3: Gør det i hånden?


Svar #5
12. marts 2009 af Maggeboy (Slettet)

 Ih altså, nu har jeg prøvet at taste dt du har skrevet ind på min lommeregner og så står der bare Syntax..

(Det er vist ikke Ti89'eren jeg er stærkest med i dag :))

Hvor skal der være mellemrum og sådan?


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#5: Du kunne også blot løse den i hånden...


Svar #7
12. marts 2009 af Maggeboy (Slettet)

 Det ville jeg gerne, men er simpelthen så dårlig til det..


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#7: Start med at differentiere din funktion.


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. marts 2009 af Roses (Slettet)

grunden til at det nok ikke virker er fordi jeg har lavet den i TiInteractive..

På lommeregneren er det nok bedre at gøre det i små bidder;)

1. Differentier funktionen

2. Den differentierede funktion bliver: 1 + cos(x)

Den funktion sætter du lige 0 med solve som du plejer:

solve(1+cos(x)=0,x)|0<x and x<2pi

så skulle det virke


Brugbart svar (0)

Svar #10
12. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#9: Den kan også laves i hovedet...

0=1+2cos x <=> -1 = 2cos x <=> arccos(-1/2) = x <=> x = 0.


Svar #11
12. marts 2009 af Maggeboy (Slettet)

 Hmm, den giver noget underligt noget når jeg taster den ind for at Solve..

Hvad får du?


Brugbart svar (0)

Svar #12
12. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#10: Jeg tager lige #10 tilbage. Arccos(-1/2) er ikke 0. Jeg fik tænkt et pi ind i min beregning. Det giver nok et eller andet tal.


Svar #13
12. marts 2009 af Maggeboy (Slettet)

 Kan du hjælpe mig med hvad det så skal give? Jeg er simpelthen bare gået helt kold i den nemlig!

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #14
12. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#13: arccos(-1/2) = 2,09 i radianer.


Svar #15
12. marts 2009 af Maggeboy (Slettet)

 Skal det beregnes i radianer eller grader da?


Svar #16
12. marts 2009 af Maggeboy (Slettet)

 Og kan det være du vil vise mig hele din beregning?


Brugbart svar (0)

Svar #17
12. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#16: Jeg har vist dig den. :P

f'(x) = 1+2 cos (x) = 0 <=> -1/2 = cos(x) <=> x = arccos ( -1/2)

Taget på lommeregner giver der:

x = 2.09 rad = 120 grader


Svar #18
12. marts 2009 af Maggeboy (Slettet)

Super! Tak for det :)


Brugbart svar (0)

Svar #19
13. marts 2009 af richterklanen (Slettet)

arccos(-0,5) = (2*pi) / 3  + 2*p*pi, hvor p er et helt tal


Skriv et svar til: Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.