Matematik

funktion,..

12. marts 2009 af Nadin89 (Slettet)

jeg har en opgave der lyder således:

Når spinat blancheres, ændrer vitamininholdet y sig efter forskriften:

y = 31,5 * 0,884^t

Y = 19 --> hvor t regnes til 4,22

nitratinholdet i spinat ændrer sig samtidig og følger forskriften

Z = 20,3 + 61,4 * 0,88^t

spørgsmålet er: bestem nitratindholdet,  når vitaminindholdet er 15,....???


Svar #1
12. marts 2009 af Nadin89 (Slettet)

skal også bestemme t udtrykt ved y som jeg ikk er helt med på,.. ?? er det ikk den forskrift som er givet fra start???


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

begge er afhængig af samme variable t som jeg ser det. Du skal derfor finde t i den første ligning ved at sætte 15,...= 31,5 * 0,884^t

herefter skal du indsætte den fundne t værdi og beregne nitrat indholdet


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. marts 2009 af mathon

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=411142


Svar #4
12. marts 2009 af Nadin89 (Slettet)

hvordan skal jeg så bestemme t udtrykt ved y????


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. marts 2009 af mathon

y = 31,5 * 0,884t

0,884t = (y/31,5)

ln(0,884)*t = ln(y/31,5)

t = ln(y/31,5)/ln(0,884)



Svar #6
12. marts 2009 af Nadin89 (Slettet)

nåååh nu kan jeg godt se det :),

hvordan bestemmer jeg en forskrift for nitratindholdet som funktion af vitaminindholdet???

skal jeg sætte de to funktioner = hinanden ??


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. marts 2009 af biqqu (Slettet)

nej, du gør som før. denne gang sætter du bare 15 ind i stedet for 19 og løser denne. Derefter indsætter du denne t-værdi ind i "z = 20,3 + ......."


Svar #8
15. marts 2009 af Nadin89 (Slettet)

dvs. 15 = 31,5 * 0,884^t

t = 0,54

og det har jeg sat ind i funktionen for z

z = 20,31 + 61,4 * 0,884^0,54 ,....

er dte så funktionen eller??


Skriv et svar til: funktion,..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.