Matematik

begrænset areal M,...???

12. marts 2009 af Nadin89 (Slettet)

to funtioner f og g er givet ved:

f(x) = √13-x^2 ... og -√13 ≤ x ≤ 3

g(x) = √10-2x ,... og 3 ≤ x ≤ 5

grafen for f, koordinatsystemets førsteakse og linjen med ligningen x=3 afgrænser en punktmængde M, der har et areal.

a) bestem arealet af punktmængden M

grafen for de to funktioner og førsteakse afgrænser en punktmængde N

b) bestem rumfanget af det omdrejningslegme der fremkommer, når punktmængden N drejes 360 grader om førsteaksen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Det hedder ikke begrænset areal, men afgrænset areal, du skal starte emd at tegne det op, og husk også parentesen, når det hele skal under kvadratrodstegnet: (√13-x2). Det er noget andet end √13 -x2, her er det jo kun tallet 13, der står unbder kvadratrodstegnet. Når du har tegnet det, kan du meget bedre se, hvad du skal gøre.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. marts 2009 af Mary2002 (Slettet)

Altså det hedder ikke begrænset areal, men afgrænset areal, derfor skal du starte emd at tegne det op, og husk også parentesen, når det hele skal under kvadratrodstegnet: (√13-x2). Det er noget andet end √13 -x2, her er det jo kun tallet 13, der står under kvadratrodstegnet. Når du har tegnet det, kan du meget bedre se, hvad du skal gøre. Så pas på næste gang du skal gøre det.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. marts 2009 af Kagerne (Slettet)

Har du en lommeregner der kan regne det for dig er det langt nemmere, det handler bare om at finde grænserne hvorefter man taster det hele ind. Husk at finde ud af hvilken graf der er øverst og hvilken der er nederst..


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. marts 2009 af richterklanen (Slettet)

#2 Slåfejl: (√3-x2) skal være √(3-x2)


Svar #5
15. marts 2009 af Nadin89 (Slettet)

jeg har tegnet den på min lommeregner ved stadig ikk hva ejg skal gøre..??

altså hvordan jeg skal beregne punktmængde M,...

skal ejg sætte de to funktioner = hinanden først ??


Svar #6
15. marts 2009 af Nadin89 (Slettet)

jeg får et negativt A(M) når jeg bruger integrate i min grafregner hvor jeg skriver

integrate(f(x)-g(x),x,3,(-1))?????


Skriv et svar til: begrænset areal M,...???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.